Janny Dierx; Mediation bij Schadelijke Traditionele Praktijken zoals 'Huiselijk' Geweld

  • Home
  • /
  • Agenda
  • /
  • Janny Dierx; Mediation bij Schadelijke Traditionele Praktijken zoals 'Huiselijk' Geweld

02 11 2021 van 10:00 - 11:00 uur

Deze online workshop is voor NMv leden én niet-leden. NMv-leden krijgen korting op het tarief. 

Schadelijke Traditionele Praktijken
De mediator die iets wil betekenen bij 'huiselijk' geweld of zaken die bijvoorbeeld gelabeld worden onder 'eerwraak' kan zich maar beter niet al te neutraal en afwachtend opstellen. En bijvoorbeeld deze woorden schrappen uit zijn of haar woordenschat. "Ik spreek de laatste jaren van Schadelijke Traditionele Praktijken. Dat brengt het gesprek in ieder geval snel op gang", aldus Mr. Janny Dierx.

Verder kan in deze zaken de mediator alleen verantwoord werken in comediation en bereikt hij of zij weinig zonder samenwerking met het netwerk van partijen en professionals in de keten van hulpverlening en/of (straf)recht.

Vijf vragen
In deze workshop gaat Mr. Janny Dierx in op de vijf vragen die mediators in ieder geval en altijd in caucus moeten stellen aan beide partijen om een begin van een risico analyse te kunnen maken. Bespreken van de cycle of violence helpt om gevoelens en denkbeelden van de betrokkenen bespreekbaar te maken.

Over Mr. Janny Dierx
Mr Janny Dierx was in Nederland een van de eerste praktiserende mediators in strafzaken en schreef onder meer het Handboek Mediation in Strafzaken (Sdu). Zij kwam in aanraking met mediation bij 'huiselijk' geweld tijdens een vijfjarig verblijf in Zuid-Amerika. Ze is mediator/bestuurder bij De Mediation Coöperatie, gespecialiseerd in complexe en groepsconflicten. Janny Dierx is lid van de Commissie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven en redactielid van het Tijdschrift voor Herstelrecht.

Inschrijven, PE-punten en kosten

  • Aanmelden is mogelijk via deze pagina
  • de aanvraag voor PE-punten wordt spoedig ingediend in combinatie met overige webinars die georganiseerd worden in de week van de mediation 
  • de kosten voor deelname voor NMv-leden aan de webinars in de Week van de Mediation, ongeacht het aantal, bedragen: € 50,= ex BTW.
  • de kosten voor deelname voor niet-leden aan dewebinars in de Week van de Mediation, ongeacht het aantal, bedragen: € 70,= ex BTW.

Informatie

Locatie

Online

Voeg toe aan je agenda

iCal (ics) bestand

Google kalender