• /
  • Agenda
  • /
  • Paul Wijntje; Done’s en not-done’s voor de familiemediator in vechtscheidingen met kinderen; MFN-tuchtrecht

03 11 2021 van 13:00 - 15:00 uur

Deze online workshop is voor NMv leden én niet-leden. NMv-leden krijgen korting op het tarief.

Bij vechtscheidingen waarbij kinderen betrokken zijn, is een goede samenwerking tussen de familiemediator en hulpverleners van essentieel belang. Zorg dus dat je bekend bent bij de hulpverleners; zoek de verbinding. Tijdens deze workshop komt dit aan de orde.

Het doel van deze workshop:

- Inventarisatie van done’s en not-done’s door middel van interactieve inbreng deelnemers
- Vormen van een commissie uit dit werkveld om te komen tot nadere (gedrags)richtlijnen in voorkomende situaties

Aan de orde komen:

- Interventies binnen de spanwijdte van mediation; wanneer is er sprake van een therapeutische en wanneer van een coachende benadering?
- Verwijzen naar hulpverleners en hoe contact te leggen en te onderhouden met hulpverleners
- Verstrekken van relevante informatie
- MFN-Gedragsregels en vakkundige interventies, met daarbij voorkomende dilemma’s

Daarom deze workshop:

In de praktijk zal de familiemediator in situaties met kinderen aparte kennis en kunde moeten hebben. Het gaat dan om vaardigheden en handelwijzen, die zich in de praktijk ontwikkeld hebben na en naast de al heel lang bestaande handelwijzen zoals die door de MFN-Gedragsregels voorgeschreven worden.
Deze praktijkervaring kan ertoe leiden dat door het toepassen van die vaardigheden en handelwijzen, afgeweken wordt van deze MFN-regels, terwijl de familiemediator vakinhoudelijk juist heel goed bezig is. Helaas kan de tuchtrechter daar in voorkomende gevallen anders over denken.
Het doel van deze workshop is het ontwikkelen van done’s en not-dones voor moeilijke situaties met kinderen, waarbij nog wel sprake kan zijn van mediation volgens inmiddels ontwikkelde actuele betekenis. Met als resultaat een begin voor ontwikkelen van nadere richtlijnen voor de familiemediator naast de bestaande MFN-Gedragsregels.

Inschrijven, PE-punten en kosten

• Aanmelden is mogelijk via deze pagina
  • de aanvraag voor PE-punten wordt spoedig ingediend in combinatie met overige webinars die georganiseerd worden in de week van de mediation
  • de kosten voor deelname voor NMv-leden aan de webinars in de Week van de Mediation, ongeacht het aantal, bedragen: € 50,= ex BTW.
  • de kosten voor deelname voor niet-leden aan dewebinars in de Week van de Mediation, ongeacht het aantal, bedragen: € 70,= ex BTW.

Voeg toe aan je agenda

iCal (ics) bestand