Concurrent of collega; de interne mediator

  • Home
  • /
  • Agenda
  • /
  • Concurrent of collega; de interne mediator

04 11 2021 van 13:00 - 14:00 uur

Deze workshop is gratis voor NMv-leden

Naar de interne mediator wordt door externe mediators vaak kritisch gekeken. De interne mediator wordt gezien als een bijklussende medewerker die niet onafhankelijk is omdat hij in dienst is van de organisatie. Daarbij wordt door de gedwongen winkelnering gevreesd dat de interne mediator mediations bij de externe mediator weghoudt.

In deze workshop vertel ik meer over de interne mediator: zijn positie binnen de organisatie, de verschillende vormen, welke mediations hij doet, hoe de onafhankelijkheid gewaarborgd wordt en wat de voordelen van interne mediation zijn. Ik vertel ook hoe ik aankijk tegen interne en externe mediators en hun onderlinge taakverdeling. Hierna ga ik met de deelnemers in gesprek. Wat zijn de erveringen met interne mediators? Wat kan er verbeterd worden? Hoe kunnen een interne en een externe mediator elkaar aanvullen?

Aan het eind van de workshop hoop ik beide groepen met elkaar in verbinding te hebben gebracht. Volgens mij kunnen we veel voor elkaar én partijen in een conflictsituatie betekenen.

Over Dina Helia van Zeben

Dina Helia van Zeben is intern mediator en jurist. Zij is pleitbezorger voor vroege conflictbemiddeling. Via Zintmediation werkt zij als mediator binnen organisaties. Daarnaast implementeert zij via Zintmediation bij gemeenten “De andere aanpak” van bezwaarschriften en adviseert zij organisaties over geschillenregelingen. Zij geeft trainingen mediationvaardigheden waarin de deelnemers kijken naar hun eigen gedrag en inzicht krijgen hoe zij op hun eigen manier conflicten kunnen oplossen.

Inschrijven

Informatie

Tarieven

Deelname aan dit evenement is volledig gratis

Locatie

Online

Voeg toe aan je agenda

iCal (ics) bestand

Google kalender