Paneldiscussie tijdens Nieuwjaarsbijeenkomst

Op donderdag 24 januari aanstaande organiseert de NMv van 16.30 uur tot 19.30 uur een nieuwjaarsbijeenkomst met borrel bij conferentiehotel Kontakt de Kontinenten te Soesterberg.

We gaan in dialoog over het thema:
Hoe (h)erken je de professionele mediator?

Dit actuele onderwerp roept veel op in mediationland en ook binnen de NMv. De zorg over het ontstaan van verschillende keurmerken wordt breed gedeeld. Er zijn nu al diverse registers en keurmerken:
– MfN-register (2900 deelnemers)
– ADR-register (900 deelnemers)
– MediatorRegister.nl (200)
– de Onafhankelijkemediators.nl (in oprichting)
– IMI-register (internationaal)

De toegang van het ADR-register tot de Rechtsbijstand (voorzien voor 2019) zal het speelveld veranderen, in die zin dat naast de MfN-registermediator ook een ADR court mediator ‘op toevoeging’ kan werken. Het MfN-monopolie komt daarmee te vervallen.

Kortom: Is onze beroepsgroep aan het versplinteren? En aan het verzwakken? Of is het juist goed dat er meer onderscheid komt tussen verschillende soorten mediators? Als bestuur willen we zorgvuldig zijn met het innemen van een positie in deze. Dat kunnen we niet zonder input van de leden. Daarom houden we vooraf ook bijgaande enquête.

– Inleiding door voorzitter NMv, Frederique van Zomeren
– Keynotes van verschillende vertegenwoordigers van mediator registers in Nederland, te weten;
* Frederique van Zomeren (NMv);
* Jan van Zwieten (MfN);
* Robert Tettelaar (ADR);
* Manon Schonewille (ACB en IMI);
* Nico Wiggers (onafhankelijk register in oprichting).
– Introductie overige panelleden
– Paneldiscussie onder leiding van Hanneke Groenteman

U bent er toch ook bij?  Meld u nu aan!