Nieuwjaarsbijeenkomst NMv

Wij nodigen u van harte uit voor onze jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst op dinsdag 6 februari 2018 op het prachtige landgoed van Kasteel Vanenburg te Putten. Onder het genot van een hapje en een drankje en een mooie lezing van prof. dr. Dick Allewijn, luiden wij graag met u het nieuwe jaar in. Wilt u ook collega’s laten kennismaken met de NMv? Uw Introducee is van harte welkom.

15.45 uur – ontvangst
16.15 uur – welkom door Frederique van Zomeren (voorzitter NMv)
16.30 uur – lezing door prof. dr. Dick Allewijn
17.15 uur – toast op het nieuwe jaar en netwerkborrel
18.15 uur – einde

Lezing ‘Zeker niet niks’

Mediation is een vak van hoop. De overtuiging dat problemen oplosbaar zijn. Dat partijen in conflict een boodschap aan elkaar hebben en dat zij die, met wat hulp, van elkaar kunnen en willen horen. En dat de wereld door mediation een beetje beter gemaakt kan worden.

Toch zijn mediators vaak ook een beetje somber. Gaat het wel snel genoeg? Maken we echt wel het verschil? Waarom stagneren mediationprojecten zo vaak? Hebben we misschien een imagoprobleem?

Dick Allewijn: “Misschien is er wel reden voor deze zorgen. Maar in deze bijdrage wil ik de volle helft van het glas in het licht zetten. Vanaf het begin van de eeuw ben ik lid geweest van de ‘mediationbeweging’, maar heb ik haar ook beschouwd. Ik wil op een rijtje zetten wat goed gegaan is. En dat is zeker niet niks! Waarna we met goede moed het jaar 2018 tegemoet kunnen treden.”

Over Dick Allewijn

Dick Allewijn is sinds 2000 MfN-registermediator, trainer, en sinds april 2017 bijzonder hoogleraar mediation aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In het verleden werkte hij als advocaat en als rechter, beurtelings in bestuursrechtelijke en civielrechtelijke teams. Hij schreef het boek ‘Met de overheid om tafel, fair play aan beide kanten’ (tweede druk, SDU 2013) en promoveerde in 2011 bij prof. dr. A.F.M. Brenninkmeijer op een proefschrift getiteld ‘Tussen partijen is in geschil, de bestuursrechter als geschilbeslechter’. Hij is lid van het College van Beroep van de tuchtrechtspraak voor mediators.

Locatie

Kasteel De Vanenburg, Vanenburgerallee 13, 3882 RH Putten. Ga voor een routebeschrijving naar www.vanenburg.nl

Aanmelden, ook voor uw eventuele introducee, kan via het aanmeldformulier.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst. Wel is onze no-show-regeling van toepassing. Dit houdt in dat u uiterlijk 3 werkdagen van te voren moet annuleren anders zijn wij genoodzaakt de gemaakte kosten van € 45 per persoon in rekening te brengen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of opmerkingen, dan horen wij dat graag. Stuur een e-mail naar info@mediatorsvereniging.nl of bel met 010 2012350.

Graag tot ziens op dinsdagmiddag 6 februari 2018 op het prachtig landgoed van Kasteel Vanenburg te Putten!

Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone