Login mediator

Studieavond ‘Verborgen narcisme en mediation’ (NIP, sectie mediation)

maandag 15 oktober 2018, van 19.00 tot 21.00 uur 

Voor wie?

Mediators

Programma studieavond

Lezing door Rita Sonder met als thema: ‘(Verborgen) narcisme in mediation tussen partners en/of gehuwden die willen scheiden’. Mevrouw Sonder zal op deze avond de kenmerken delen van narcistisch gedrag in een mediation setting en het PAS (parental alienation syndroom) en daarmee samenhangende ouder-, grootouder-verstoting. Zij zal spreken over de gevolgen ervan voor de kinderen en voor de omgeving. Zij zal een twee-tal boeken toelichten geschreven door Iris Koops die “Het verdwenen zelf” oprichtte: “Herstellen van narcistische mishandeling” en “Je leven in eigen hand, verder na narcistische mishandeling”. Beide boeken zullen dan ook ter inzage liggen.

Op deze avond wordt onderzocht of er een checklist gemaakt kan worden met betrekking tot narcistisch gedrag en mogelijke daarbij passende interventies in de mediation sessies. Aan de hand van, onder andere, eigen ervaringen zal mevrouw Sonder deze avond verborgen narcisme meer zichtbaar maken.

Achtergrondinformatie spreker

Rita Sonder is afgestudeerd als creatief therapeut, richting Drama (speltherapeut) aan de Hoge School Utrecht. (vh Middeloo). Daarvoor was zij o.a. werkzaam bij een kinderrevalidatiecentrum, beleidsondersteunend in de GGZ ten tijde van de RIAGG- en RIGG-ontwikkeling, en in een TBS-kliniek. Zij was jarenlang werkzaam als rollenspelacteur en interviewer-acteur in een professionele terugspeeltheatergroep. Deze werd ingezet als ‘spiegel’ bij trainingsdagen, feestelijke gelegenheden en ook in settingen met een meer therapeutisch karakter.

PE-punten

Accreditatie voor registraties wordt aangevraagd bij MFN.

Locatie

NIP-bureau, Utrecht

Meer informatie en aanmelden

Ga naar www.psynip.nl.

 

 

 

Interessant? Deel via social media!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.