Login mediator

Symposium Mediation Mens en Maatschappij

Wist u dat de provincie Gelderland de eerste provincie is met een mediationloket? En dat de coördinator van dat loket destijds andere provincies heeft getraind? Dat is iets om trots op te zijn! Toch horen we nog te vaak vragen uit het maatschappelijk domein als ‘Huh? wat is eigenlijk mediation?’ en ‘Wat zou ik eraan kunnen hebben?’

Dat is voor ons als mediator bijna niet voor te stellen omdat wij ervaren wat een krachtig instrument mediation kan zijn om tot goede oplossingen te komen. Een bredere bekendheid van de kracht van mediation lijkt nodig. Daarom wordt op woensdagmiddag 6 juni aanstaande het symposium Mediation Mens en Maatschappij gehouden. De HAN is gastheer van dit symposium.

Kennis maken en verbinding leggen

Het voornaamste doel van het symposium Mediation Mens en Maatschappij is om professionals van maatschappelijke instellingen, denk aan welzijn en zorg, politie en onderwijs in Gelderland, bekend te maken met het toepassen van mediation bij conflicten. Vooral in maatschappelijke organisaties is mediation een fantastisch middel bij conflictbemiddeling. Daarnaast willen wij met het symposium de verbinding leggen tussen u als mediator en deze professionals in de regio. Elkaar kennen en elkaars kunnen kennen verbindt immers.

Workshops

Wij zijn trots dat Dick Allewijn heeft toegezegd het symposium te willen openen en een presentatie geeft over de betekenis van mediation voor de maatschappij. Op 1 april 2017 is hij benoemd tot de eerste bijzonder hoogleraar Mediation van Nederland. Daarnaast bestaat het programma uit verschillende workshops zoals bemiddeling in het onderwijs, bemiddeling in de buurt en bemiddeling in Zorg en Welzijn. Zo kan iedere deelnemer kennismaken met de toepassing van mediation binnen hun werkveld.

Als Gelderse mediator kunt u deelnemen aan de workshop: “Verbinden in de wijk, hoe doe je dat als mediator.” Deze workshop wordt verzorgd door Tineke Otter van St. Wijkinzicht en Dick Allewijn.

Voor maar € 75 heeft u de kans om:

  • uzelf als mediator op de kaart te zetten
  • weten hoe u verbinding legt in de wijk én
  • te netwerken met ketenpartners.

Als u bovendien vier deelnemers (vanuit het maatschappelijk domein) uit uw regio aanbrengt, krijgen u en uw deelnemers 10% korting!

Wij hopen van harte dat we u mogen verwelkomen op woensdag 6 juni bij de HAN in Arnhem! Wij vragen PE-punten aan bij het MfN-register.
U kunt zich inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen en te mailen naar

Programma en aanmelden

Ga voor het programma en aanmelden naar www.han.nl.

 

Tineke Otter, 06 142 042 46 ambassadeur voor de NMV in Gelderland
Hans Hensbergen, 06 194 802 70, deskundige sociaal domein en MfN-registermediator Elburg
Jan Schepers, 06 552 087 52, tutor, vertrouwenspersoon & MfN-registermediator HAN, Arnhem

Interessant? Deel via social media!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.