Login mediator

Biografie Judith Uitermark

Judith Uitermark werd in 1971 in Edam geboren en doorliep de middelbare school in Breda. Ze studeerde vervolgens International Business aan de Haarlem Business School en daarna enige tijd bestuurskunde, gevolgd door rechten aan de Universiteit Van Amsterdam, in welke laatste studie zij begin 2001 afstudeerde. In de periode 1998-2001 was zij onder meer lid van de gemeenteraad in Haarlem voor het CDA en voorzitter van de gemeentelijke commissie voor beroep en bezwaar. Zij werd gekarakteriseerd als sociaal betrokken en zakelijk nuchter. Vanaf april 2001 werkte zij als rechterlijk ambtenaar in opleiding op de rechtbank Utrecht. In 2007 volgde zij daarnaast met succes een erkende mediationopleiding. Uitermark is getrouwd en heeft twee kinderen.

Rechter

Sinds 2009 is Judith Uitermark rechter in de rechtbank Noord-Holland.  Vanaf de start van de OM/ZM pilots Mediation in strafzaken in 2013 is zij daarbij betrokken, eerst als pilot-trekker van de rechtbank Noord-Holland en vanaf april 2015 als landelijk ZM coördinator Mediation in Strafzaken. Zij is tevens lid van de rechterlijke Expertgroep Maatwerk en Mediation. Vanuit deze hoedanigheid stuurt zij de mediationbureaus van de elf rechtbanken mede aan als het gaat om mediation in strafzaken.

Naast haar werk als strafrechter werkt zij sinds begin dit jaar tevens twee dagen per week als senior strategisch adviseur strafrecht bij de Raad voor de Rechtspraak.

Interessant? Deel via social media!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.