Login mediator

Documentaire Mediation in Strafrecht

Documentairemaker Jaap van Hoewijk gaat een film maken over mediation binnen het strafrecht. De documentaire zal worden uitgezonden door de VPRO op NPO2. Naar verwachting kan de film eind 2018 gereed zijn.  

Doel

Het doel van de van de filmmaker is te komen tot een documentaire van 70 – 90 minuten waarin op indringende en niet-sensationele wijze aandacht wordt geschonken aan mediation binnen het strafrecht. Dat gebeurt aan de hand van een aantal mediationgesprekken die worden vastgelegd. Het gaat hierbij om echte gesprekken, dus niet nagespeeld. Om te laten zien welk helend effect een mediationgesprek kan hebben, voor slachtoffer én dader. Het wordt een film die observerend van karakter is. Geen interviews, geen begeleidend commentaar.

Uitzending

Het project bevindt zich nu nog in de fase van research. Naar verwachting kan de film, afhankelijk van de productietijd, eind 2018 gereed zijn. De film zal worden uitgezonden door de VPRO en NPO2 in het kader van Teledoc, een initiatief van het Nederlands filmfonds, CoBO Fonds en de landelijke omroepen.

 

 

Interessant? Deel via social media!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.