Login mediator

Eerste nummer Tijdschrift Conflicthantering 2017 verschijnt eind maart

Thema: Wetgeving voor mediation?

Het eerste nummer van Tijdschrift Conflicthantering 2017 verschijnt eind maart. Dit nummer staat in het teken van wetgeving voor mediation. Met bijdragen van Barney Jordaan (België, Zuid-Afrika), Luigi Cominelli (Italië) en Juan Tausk (Argentinië en andere Zuid-Amerikaanse landen) naar aanleiding van het symposium ‘Succesvolle mediationwet: to opt in or to opt out?!’, dat de NMv in oktober 2016 organiseerde. Deze artikelen geven inzicht in hoe de dialoog in andere landen is verlopen, welke wetgeving daarvan het resultaat is geweest en hoe deze in de praktijk functioneert.

 

Fred Schonewille beschrijft zijn (persoonlijke) visie op mediationwetgeving en in het bijzonder op de voorliggende Wet bevordering mediation. Tijdschrift conflicthantering voerde tevens gesprekken met vijf ervaren mediators en stelde hen een aantal vragen over de mediationwetgeving.

Verder in dit nummer:

  • Geen echte mediation met geen echte mediator door Erik Meijer
  • Interview Joke Damen: ‘Persoonlijk contact creëert een gevoel van begrip’
  • De peer review geëvalueerd door Marc Simon Thomas
  • Wet, geen wet? Wat nog meer?! Column door Frederique van Zomeren en Eline van Tijn
  • Inspirerende competitie op de Zuidas door Linda Reijerkerk
  • Tuchtrechtspraak door Aai Schaberg

Tijdschrift Conflicthantering ook online

Alle artikelen in TC kunt u ook online lezen. Via het onderdeel ‘login mediator’ rechts boven in op de homepage komt u als lid op het besloten ledengedeelte van onze website. Onder het tabje Inspiratie > Bibliotheek > Tijdschrift Conflicthantering staat de link naar de website van het tijdschrift. U bent dan meteen ook ingelogd op Tijdschriftconflicthantering.nl.

Volg Tijdschrift Conflicthantering op Twitter

Volg ook het Twitteraccount van het Tijdschrift Conflicthantering met het laatste nieuws voor en over mediation in Nederland via @TCMediationblad.

Interessant? Deel via social media!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.