Veelgestelde vragen

  • Home
  • /
  • Veelgestelde vragen

Over mediation

Hoe vind ik een mediator?

Op de homepage van onze website en in het menu vindt u de optie 'Zoek een mediator'. U kunt hierbij op diverse zoekcriteria een mediator zoeken die lid is van de NMv.

Let op: leden van NMv zijn niet automatisch ingeschreven bij een van de registers in Nederland. De NMv checkt niet of een mediator die zegt ingeschreven te staan, dat ook is. Dat kunt u zelf toetsen.

Waar kan ik meer informatie over mediation vinden?

Heeft u een conflict met een persoon, bedrijf of instantie en zoekt u naar een oplossing en lukt u dat niet alleen? Een mediator kan u helpen er samen wel uit te komen. U leest hier meer over op onze website bij 'Wat is mediation'.

Ik heb een klacht over een mediator, wat nu?

De NMv heeft zelf geen klachtprocedure. Dat is niet gewoonlijk voor een vereniging van belangenbehartigers van de professional, in dit geval de mediator. Mediators die zijn geregistreerd in een van de volgende kwaliteitsregisters en vallen onder tuchtrecht. U kunt op de betreffende sites onderzoeken of zij daar zijn ingeschreven en via de klachtprocedure uw klacht indienen. ADR Register en MfN-Register hebben een klachtenregeling. Stichting Register Mediators heeft klachtrecht.

Kunt u de naam van de mediator niet in een van de registers vinden, dan kunt u in de opdracht of overeenkomst nazoeken of de mediator lid is van -of aangesloten bij- een organisatie die wel een klachtprocedure heeft. Wellicht kunt u dit ook zelf aan de mediator vragen. Mocht dit allemaal negatief zijn, dan rest u slechts een civiele procedure.

Lidmaatschap NMv

Ik wil graag lid worden van de NMv, hoe doe ik dat?

Indien u het aanmeldformulier invult loopt de procedure vanzelf en ontvangt u een bevestiging en nieuwe leden informatie. 

Wilt u meer informatie? Ga naar de voordelen van een NMv-lidmaatschap

Ik ben nog in opleiding. Kan ik lid worden van de NMv?

Volgt u een erkende opleiding tot mediator, dan kunt u tijdens uw opleiding bij het opleidingsinstituut al lid worden van de NMv via het aspirant-lidmaatschap. Als aspirant-lid heeft u recht op vele NMv-faciliteiten. U betaalt slechts de helft van de jaarlijkse contributie tot het moment dat u uw opleiding heeft afgerond. Ga voor meer informatie naar aspirant-lid NMv.

Moet ik een heel jaar contributie betalen als ik halverwege het jaar lid wordt?

De jaarlijkse contributie contributie van de NMv bedraagt € 197,93 exclusief btw. Wordt u na 1 augustus van een jaar lid, dan brengen wij de helft van de jaarlijkse contributie in rekening. Meldt u zich aan na 1 november, dan betaalt u pas contributie vanaf 1 januari van het volgende jaar.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Bent u lid van de NMv en wilt u zich uitschrijven, dan dient u dat schriftelijk vóór 1 december van het lopende jaar te doen. Stuur uw verzoek om uit te schrijven per mail naar het NMv secretariaat.

U ontvangt van ons per e-mail een bevestiging van uw uitschrijving. Let op, uw uitschrijving is pas van kracht als u hierover een schriftelijke bevestiging van ons heeft ontvangen!

Wat is een Dienstenpakket?

Per 1 januari 2014 heeft de NMv de verenigingstaken van het voormalige NMI (nu Mediatorsfederatie Nederland - MfN) overgenomen. Deze verenigingstaken zijn gebundeld in het zogenaamde dienstenpakket. Het dienstenpakket is een overgangsregeling waarbij een pakket aan diensten wordt afgenomen, echter er is geen sprake van lidmaatschap.

Een lidmaatschap biedt meer voordelen dan een dienstenpakket, zoals het gebruikmaken van de Business Services van de NMv met onder andere een aantrekkelijke premie voor het collectieve beroepsaansprakelijkheidsverzekering, korting op vergaderlocaties door heel het land en een gratis abonnement op het blad Nederlandse Mediation.
Als lid kunt u zich richten tot de NMv-vertrouwenspersoon, en heeft u toegang tot - en stemrecht op - de Algemene Ledenvergadering.

Wilt u uw dienstenpakket om laten zetten naar een lidmaatschap? Stuur dan een mail naar het NMv secretariaat.

Ik wil mijn Dienstenpakket omzetten naar een lidmaatschap. Hoe doe ik dat?

Wilt u uw dienstenpakket om laten zetten naar een lidmaatschap? Stuur dan een mail naar het secretariaat van de NMv.

Hoe zeg ik mijn Dienstenpakket op?

Wilt u het dienstenpakket niet langer ontvangen? Dan kunt u dat schriftelijk vóór 31 december van het lopende jaar kenbaar maken door uw verzoek om uit te schrijven per mail te sturen aan het NMv secretariaat.

U ontvangt van ons per e-mail een bevestiging van uw uitschrijving. Let op, uw uitschrijving is pas van kracht als u hierover een schriftelijke bevestiging van ons heeft ontvangen!

Mijn NMv

Hoe geef ik mijn adreswijziging door?

Dat kunt u het eenvoudigst doen door uw profiel op de website aan te passen. U logt in op de website met uw inloggegevens, voert de nieuwe gegevens in en slaat ze op. De mutatie wordt direct verwerkt.

Hoe kan ik eerdere edities van het Tijdschrift Conflicthantering online terugzien?

Als lid van de NMv kunt u alle TC-artikelen ook online lezen op het besloten ledengedeelte van de NMv website. U bent dan meteen ook ingelogd op de website van TC

Mag ik gebruik maken van het NMv logo?

Jazeker! Als lid van de NMv mag u gebruik maken van het 'Lid van’ NMv-logo. We stellen daar wel wat voorwaarden aan:

• het ‘Lid van’ NMv-logo mag uitsluitend gebruikt worden door mediators die lid zijn van de NMv 

• het ‘Lid van’ NMv-logo mag u op al uw huisstijluitingen (zoals briefpapier, website, etc.) gebruiken

• het gebruik van het ‘Lid van’ NMv-logo moet wel duidelijk ondergeschikt zijn aan uw eigen vermelding en/of logo en is dus niet te gebruiken als hoofdlogo

* Bent u geen lid meer van de vereniging, dan mag u het ‘Lid van’ NMv-logo niet gebruiken of op een andere manier suggereren dat u aangesloten bent bij de NMv

* Neemt u een dienstenpakket af bij de NMv, dan bent u geen lid en mag u het logo ‘Lid van’ NMv-logo niet gebruiken.

Uiteraard kunt u uw dienstenpakket omzetten naar een lidmaatschap. Wilt u hierover meer informatie, neem dan contact op met het secretariaat van de NMv.

Mocht uw vraag hier niet tussen staan kunt u uw vraag stellen via de contact pagina.