Login mediator

Korte realistische dramafilm over gevolgen van vechtscheiding

Regisseur en schrijver Mike Dörner maakt met een groep studenten en afgestudeerden van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht de korte film ‘Het Laatste Woord.’ Deze korte realistische dramafilm van ongeveer 20 minuten toont wat de gevolgen van een vechtscheiding zijn, vanuit het perspectief van de vader.

De vader in deze film, Rutger, ervaart onmacht en onrecht, en kan voor zijn gevoel geen kant meer op. Hij voelt zich in de steek gelaten door de instanties die hem zouden moeten helpen. De mooie momenten in de film laten ook het gemis van een vader-zoonrelatie zien, en wat het betekent om vader te zijn.

In première

‘Het Laatste Woord’ wordt eind april en begin mei opgenomen, op vier verschillende locaties in Nederland. De definitieve versie van de film zal eind juni afgerond worden. Het streven is om eind augustus in première te gaan en om mee te doen aan de studentencompetitie van het Nederlands Film Festival.

Doelgroep bereiken

De makers van de film proberen via het sociale medium Facebook een zo breed mogelijk publiek te bereiken, voornamelijk ouders met kinderen (vanaf ongeveer 12 jaar) die een vechtscheiding doormaken of door hebben gemaakt. Bovendien willen zij familieleden van deze doelgroep bereiken, en professionals die werkzaam zijn in het veld. Daarom besteedt de NMv ook aandacht aan de film in deze nieuwsbrief. Tevens is er een crowdfunding-pagina opgezet, waar geïnteresseerden een zelf te kiezen bedrag kunnen doneren in ruil voor tegenprestaties zoals DVD’s van de film en kaartjes voor de première. Het minimale bedrag om de film te realiseren is inmiddels gehaald.

Synopsis film

Rutger (40) haalt zijn zoon Lucas (10) op van school voor een leuke dag. Tijdens deze middag leren de twee elkaar weer kennen en worden de gevolgen van de ‘vechtscheiding’ langzaam duidelijk. Hoe meer tijd ze met elkaar doorbrengen, hoe meer Rutger begint te twijfelen aan het wanhopige plan dat hij heeft bedacht, waardoor hij voor een moeilijke keuze komt te staan.

Facebook-pagina

Ga voor meer informatie over de film naar de Facebookpagina van ‘Het laatste woord’.

 

Interessant? Deel via social media!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.