Login mediator

Lezing ‘It takes two to tango, co-mediation in de praktijk’

In haar mediationpraktijk voert Lisette van der Lans de meeste mediations uit met een co-mediator. In eerste instantie omdat Mediation voor Jou startende mediators de kans geeft om praktijkervaring op te doen en je nergens zoveel van opsteekt als met het meelopen van een ‘echte’ mediationzaak. Maar ook ervaren collega’s doen er goed aan om regelmatig met z’n tweeën mediations uit te voeren. Soms vraagt de aard van de zaak om een tweede mediator: omdat er meer dan twee partijen zijn bijvoorbeeld, omdat er behoefte is aan twee verschillend gespecialiseerde mediators, of omdat er een hoge mate van escalatie is bereikt. De beide co-mediators kunnen, eventueel ieder vanuit zijn eigen specialisme, samen luisteren, observeren en interventies plegen. Onderliggende belangen of emoties kunnen op deze manier snel worden gesignaleerd.Een goede co-mediation is als een en een is drie. En dat is prettig werken voor de mediators, maar partijen hebben er vanzelf ook voordeel bij.

In deze lezing wordt ruime aandacht besteed aan hoe een goede samenwerking tot stand komt, hoe de rolverdeling tussen beide mediators kan zijn, wanneer te kiezen voor ondergeschikte of nevengeschikte co-mediation, de voordelen die co-mediation biedt en de aandachtspunten die er zijn vanuit de dagelijkse mediationpraktijk.

Spreker

Lisette van der Lans is een ervaren mediator en trainer. Zij begeleidt met name mediations op het gebied van echtscheiding, familieconflicten en arbeidsconflicten. Sinds 2013 is Lisette partner in de maatschap Mediation voor Jou, waarin zij samen met haar collega Anneke van Teijlingen een praktijkopleiding verzorgt voor startende mediators. In 2014 ontving Mediation voor Jou voor haar traineeships de Mediation Award van de MfN.

 

<< Terug naar programma en aanmelden Intervisie- en Co-mediationmarkt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interessant? Deel via social media!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.