Anneke van Teijlingen verkozen in Taskforce Network Crossborder Family Mediators

  • Home
  • /
  • Nieuws
  • /
  • Anneke van Teijlingen verkozen in Taskforce Network Crossborder Family Mediators

19 02 2018

NMv-bestuurslid en penningmeester Anneke van Teijlingen is opnieuw verkozen tot vertegenwoordiger van mediators in de Taskforce Network Crossborder Family Mediators. Dit is een actief Europees Netwerk voor crossborder familiemediators, die gespecialiseerd zijn in mediation bij internationale omgangsregelingen en mediation bij kinderontvoering. 

Periode van twee jaar

De mediators van dit netwerk worden vertegenwoordigd door één of twee mediators in de taskforce, waarin ook vertegenwoordigers van Missing Children Europe, Childfocus (uit België) en de Duitse opleider MiKK zitten. De afgelopen twee jaar vertegenwoordigden de Belgische Evelyn Meissurel en de Nederlandse Anneke van Teijlingen de mediators. Tijdens de verkiezingen in januari is Anneke opnieuw verkozen. Zij mag de mediators ook de komende twee jaar in de taskforce vertegenwoordigen. Dit keer samen met haar Portugese collega Ines Inverno.

Mediation op Europese kaart zetten

De taskforce werkt eraan mediation in internationaal familierecht, in heel Europa op de kaart te zetten. Binnen het netwerk wordt gezocht naar mogelijkheden tot co-mediation waarbij er een mediator uit het land van herkomst en een mediator uit het land waar de kinderen nu zijn, met elkaar samenwerken. Er is jaarlijks intervisie en er wordt overlegd met de nationale mediatorsorganisaties, het Mediator Europees Parlement en internationale organisaties op het gebied van jeugdbescherming en recht.