Symposium ‘Succesvolle wetgeving: to opt in or to opt out?!’ op 27 oktober 2016

• /
  • /
  • Symposium ‘Succesvolle wetgeving: to opt in or to opt out?!’ op 27 oktober 2016

29 09 2016

Na lang wachten is de Wet Bevordering Mediation door het kabinet afgelopen juli gelanceerd. De consultatie loopt en na advies van de Raad van State volgt de politieke behandeling. Nu is dus het moment om invloed uit te oefenen! Om met elkaar niet alleen te zorgen voor goede wetgeving, maar vooral dat ook daadwerkelijk mediation bevorderd gaat worden.

Nederland is niet het eerste land met een mediationwet. In verschillende landen is inmiddels ervaring opgedaan met het vastleggen van mediation in wetgeving. Met wisselend succes. De Belgische mediationwet heeft nauwelijks of geen effect gehad, terwijl in Argentinië en Italië het aantal mediations zeer sterk is gestegen door wetgeving.

Tijdens het symposium hoort u de ervaringen uit Italië, Argentinië en België uit eerste hand. Deze maken duidelijk dat het erg belangrijk is hoe wetgeving wordt ingericht en welke maatregelen daarnaast nodig zijn om mediation te bevorderen. De conclusies van het symposium zullen van invloed zijn op het verdere politieke proces van de Wet Bevordering Mediation.

Wilt u invloed uitoefenen en samen zorgen voor goede wetgeving? Schrijf u dan in voor dit symposium, een inspirerende bijeenkomst over deze nieuwe wetgeving!

Dagvoorzitter: Frederique van Zomeren

13.00 uur – ontvangst en registratie deelnemers
13.30 uur – opening door minister Van der Steur
14.00 uur – Using legislation to promote mediation: recipe for success or a slippery slope?
14.30 uur – Compulsory and voluntary medaition in diverse prejudicial experiences in Argentina, Chile and Brasil
15.00 uur – Compulsory mediation in Italy: problems and opportunities
15.30 uur – pauze
16.00 uur – De maatschappelijke voordelen van effectieve Nederlandse wetgeving
16.30 uur – plenair debat
17.00 uur – afsluiting en borrel

Ga voor meer informatie naar het volledige programma.

• Barney Jordaan (België)
  • Juan Tausk (Argentinië)
  • Luigi Cominelli (Italië)
  • Fred Schonewille (Nederland)

Meer informatie over de sprekers vindt u onder overzicht sprekers.

PE-punten

PE-punten voor het MfN-register zijn aangevraagd. .

Locatie

NBC, Blokhoeve 1, Nieuwegein. Telefoonnummer 030 602 6900. U kunt voor de deur parkeren of uitstappen bij de tramhalte, ook voor de deur. Klik hier voor de route.

• voor leden van de NMv en afnemers van het dienstenpakket is deelname gratis
  • mediators die niet verbonden zijn aan de NMv kunnen deelnemen voor € 75 exclusief btw

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor het symposium ‘Succesvolle wetgeving: ‘to opt in or to opt out?!’, ga dan naar het inschrijfformulier.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of opmerkingen, dan horen wij dat graag. Stuur een e-mail naar info@mediatorsvereniging.nl of bel met 010 2012350.