Login mediator

Schrijf mee aan het zomernummer van TC

Geen kunst zonder conflict

Sinds begin maart draait de prachtige vechtscheidingsfilm Jusqu’à la garde in de bioscoop. Een tragisch onderwerp kwetsbaar verbeeld, en tegelijkertijd een avondje uit. U praatte met een goed glas wijn misschien nog even na over de close-ups, de muziek en de sterke cast: geen leuk onderwerp, wel mooi geregisseerd.

Het zomernummer van Tijdschrift Conflicthantering gaat over conflict in de kunst, als essentieel bestanddeel in een goed scenario. Les een voor scenarioschrijvers: welk conflict ondergaat mijn hoofdpersoon en wat doet het met haar? Komt ze er zegevierend of in elk geval een beetje gelouterd uit? Of gaat ze ten onder aan de botsingen met haar tegenspeler?

Welk conflict in een roman of film greep u bij de keel of was juist hilarisch door de herkenbaarheid uit de praktijk? Lijken de gesprekken in uw werkkamer wel eens zo uit een roman te komen? Biedt de omgang met conflicten in de kunst u inspiratie voor de praktijk? Schrijf dan mee aan het zomernummer van Tijdschrift Conflicthantering. Naast artikelen en interviews over de rol van conflicten in de kunst plaatst de redactie in dit nummer graag een selectie uit ervaringen van lezers. Vergeet niet de titel en auteur van de roman, het gedicht of de film duidelijk te vermelden.

Stuur uw bijdrage van maximaal 400 woorden in vóór 8 juni 2018 naar TC@sdu.nl.

 

 

 

 

Interessant? Deel via social media!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.