NMv Summerschool FAQ

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over de NMv Summerschool.

Wat is de uiterste aanmelddatum?
14 september 2021, dus wees er snel bij! 

Is er limiet voor het aantal aanmeldingen?
Ja, er is plek voor maximaal 50 mediators. Vol is vol.

Ik ben geen NMv-lid. Is dat een probleem?
Ja, je moet lid zijn van de NMv om aan dit traject deel te nemen. Daarom hebben we een passend aanbod voor je: naast deelname aan de NMv Summerschool ontvang je een gratis gepersonaliseerde promotiefilm waarmee jij jezelf als mediator kunt profileren op website en/of social media en je onderneming direct een kick-start kunt geven. Kijk hier voor het aanbod. En als lid profiteer je van nog meer voordelen en services, waaronder de Vraagbaak Eigen Praktijk, voor al je vragen over het (beginnend) ondernemerschap. Klik hier om je direct aan te melden bij de NMv.

Kan iedereen deelnemen?
Deelname aan dit traject staat open voor mediators tot en met 64 jaar. Deze leeftijdsgrens wordt gesteld in de subsidievoorwaarden van het Ministerie.

Waarom werkt de NMv samen met het IMK?
Een belangrijk speerpunt van de NMv is de persoonlijke ontwikkeling van de mediator. Mediators hebben passie voor hun vak, maar vinden het ondernemen vaak lastig. Dit terwijl er veel behoefte is aan mediation in ons land, juist in tijden van crises. De missie van IMK is om (startende) ondernemers te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun bedrijf. IMK beschikt over de kennis, kunde en een netwerk van ondernemerscoaches. 1 + 1 = 2, zou je dus kunnen zeggen.

Wat is het IMK?
Het Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf. Het IMK ondersteunt (startende) ondernemers met raad en daad. Het IMK is kort na de Tweede Wereldoorlog door de overheid opgericht om ondernemers in Nederland financieel te ondersteunen voor herstel en groei van hun bedrijven. Ook na de privatisering zit deze maatschappelijke missie nog steeds in hun  bloed. Kijk voor meer informatie op www.imk.nl.

Is gratis ook echt gratis?
Ja, er zijn geen verborgen addertjes. Dit is mogelijk dankzij een (tijdelijke) subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ‘Nederland leert door met inzet van ontwikkeladvies’. Als je je inschrijft, verwachten we echter wel commitment. Gratis is niet vrijblijvend.

Wie is verantwoordelijk voor de uitvoering van dit project?
Het IMK – Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf – voert dit project uit. Zij ontvangen de subsidie waarmee de kosten van de ontwikkeltrajecten worden voldaan en beschikken over het netwerk van ondernemerscoaches. NMv werkt samen met IMK door het kenbaar maken van deze regeling onder haar achterban en het faciliteren van de inschrijving.

Wat gebeurt er met mijn gegevens bij mij aanmelding?
Voor het ministerie van SZW is het IMK verplicht een projectadministratie bij te houden waarin ook jouw gegevens zullen worden opgeslagen. Kijk voor meer informatie in het overzicht FAQ op www.imk.nl/nl-leert-door/faq  onder ‘rapportage’. Bij aanmelding van jou als NMv-lid vragen wij jouw toestemming om jou eventueel vanuit NMv te mogen benaderen voor medewerking aan een bijvoorbeeld een tevredenheidsonderzoek of promotionele activiteiten, zoals een interview.

Andere vraag?
Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar summerschool@mediatorsvereniging.nl, dan beantwoorden we jouw vraag zo snel mogelijk.

« Terug