Login mediator

Terugblik opening lustrumjaar op 14 februari 2017

Op dinsdag 14 februari, Valentijnsdag, kwamen ruim 200 leden naar de feestelijke opening van ons lustrumjaar in Madurodam. Zij konden onder andere kennismaken met de leden van de nieuw ingestelde Raad van Advies. Samen gingen we in gesprek over de visie op ons mediationvak, de ontwikkelingen in de samenleving die daarop van invloed zijn en het meer op de kaart zetten van mediation. Na afloop was er een gezellige borrel met live muziek van de Jolly Mango’s.  

Forumdiscussie

Na een welkomstwoord van voorzitter Frederique van Zomeren werden drie van de vier nieuwe leden van de Raad van Advies voorgesteld: Jan Wolter Wabeke, Clairy Polak en Peter Ingelse (Eduard Nazarski – het vierde RvA-lid – was helaas verhinderd). Frederique vroeg hen wat hun beweegreden was om lid van de Raad van Advies te worden. Er volgden enthousiaste antwoorden, waaruit bleek dat zij oprecht geïnteresseerd zijn in onze beroepsgroep en in de ontwikkeling van mediation in Nederland. Daarnaast wilden zij ook wel eens weten hoe wij mediators in de zaal daarover dachten. De RvA-leden stelden ons prangende vragen. Daarop ontspon zich een pittige discussie. Een discussie waar ook de Haagse actrice en surprise guest ‘Mennie Bonte’ zich op ludieke wijze in mengde.

Vragen Raad van Advies aan NMv-leden

Graag leggen wij de vragen van de RvA-leden aan hand van een korte vragenlijst voor aan alle leden die niet aanwezig waren bij de bijeenkomst op 14 februari.
Voor het inzien en het beantwoorden van deze vragen gaat u naar de vragenlijst.

Nieuwe ledenbijeenkomst

Eerder op de middag was er in Madurodam ook een bijeenkomst voor nieuwe leden, die begeleid werd door oud bestuurslid Sandra Ploeg. Vooraf mochten de nieuwe leden aangeven welk onderwerp aandacht zou mogen krijgen tijdens deze bijeenkomst. Het grootste deel van de reacties die we daarop kregen hadden een belangrijk raakvlak, namelijk ‘hoe zorg ik ervoor dat mijn praktijk gaat lopen?’. Daarom werd er gekozen voor een opzet met pitches. Eerst werd er gepitcht aan andere collega-mediators in dezelfde regio, om op die manier elkaar ook makkelijk te kunnen vinden. Samenwerken in plaats van elkaar als concurrent zien.
De tweede ronde pitchen was gericht op specialisatie, waarbij de groepen werden opgedeeld in familiemediation, arbeidsmediation en een groep ‘overige’ mediations. Die laatste groep heeft gelijkgestemden gevonden op hun specifieke gebied, zoals overheid, bouw en zorg. De visitekaartjes vlogen over en weer.  Kortom, een boeiende en bruisende workshop!

Sfeerimpressie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Interessant? Deel via social media!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.