Tijdschrift Conflicthantering nr. 3 (2017) in nieuw jasje

Thema: Vaardigheden

Tijdschrift Conflicthantering (TC) nummer 3 werd op 13 juni gepresenteerd tijdens het NMv-lustrumfestival in het kader van ’15 jaar NMv’. De redactie van TC wil ook de aankomende 15 jaar een belangrijk communicatiemiddel over conflicthantering zijn. Daar past een nieuwe lay-out bij. De redactie presenteert daarom met trots het tijdschrift in deze nieuwe vorm! TC nummer 3 heeft als thema Vaardigheden. In dit nummer geven trainers van opleidingsinstituten aan welke interventie de afgelopen jaren nieuw is toegevoegd aan hun assortiment. En Dick Allewijn, de kersverse mediationprofessor, praat over zijn bijzonder leerstoel. Daarnaast in dit nummer ook aandacht voor een bijzondere prijs: de Jubileumprijs van de Expertgroep Maatwerk en Mediation, die vanwege het tienjarig bestaan van de doorverwijsvoorziening werd uitgereikt aan Alfred Bernard (mediationfunctionaris bij de Rechtbank Rotterdam). Judith Emaus en Joska Cazander geven in hun artikel inzicht in de markt van de MfN-registermediators.

Verder in dit nummer:

• Met beelden het conflict zichtbaar maken, door Christel Hobbelen
  • Bijdragen aan dialoog in een gepolariseerde maatschappij, door Frederique van Zomeren en Lenka Hora Adema
  • De mediaton van… Samira Akbari
  • Bambi en de mediator in opleiding, column door Karin Bronneman
  • Lof op de vrijwilligers, door Frederique van Zomeren
  • Deelnemen aan het feest van het leven, door Juan Tausk
  • Het erkende opleidingsinstituut, door Judith Emaus en Joska Cazander
  • Geen geluidopnames en psychologische analyses, rubriek Tuchrechtspraak door Aai Schaberg

De redactie wenst u veel leesplezier.

Tijdschrift Conflicthantering ook online

Alle artikelen in TC kunt u ook online lezen. Via het onderdeel ‘login mediator’ rechts boven in op de homepage komt u als lid op het besloten ledengedeelte van onze website. Onder het tabje Inspiratie > Bibliotheek > Tijdschrift Conflicthantering staat de link naar de website van het tijdschrift. U bent dan meteen ook ingelogd op Tijdschriftconflicthantering.nl.

Volg Tijdschrift Conflicthantering op Twitter

Volg ook het Twitteraccount van het Tijdschrift Conflicthantering met het laatste nieuws voor en over mediation in Nederland via @TCMediationblad.