Login mediator

Tijdschrift Conflicthantering nr. 3 in teken van arbeid

Cover_TC3

Nummer 3 van Tijdschrift Conflicthantering 2016 heeft als thema Arbeid. Wat is er door de invoering van de Wet werk en zekerheid precies veranderd, wat is het effect ervan voor mediation en wat zijn de ervaringen tot dusver? In een samenvattend artikel licht Astrid Zuidinga de belangrijkste wijzigingen toe die relevant zijn voor arbeidsmediators. Eveline Buyink bespreekt in meer detail drie in de mediationpraktijk veel voorkomende ontslaggronden. En Judith Stoop sprak met een aantal arbeidsmediators over hun ervaringen sinds de inwerkingtreding van de nieuwe wet.

Danielle Pinedo beschrijft in dit nummer de voordelen van de grootste juridische infographic ooit gemaakt, de Wwz-poster, waarin de zogeheten vereenvoudiging van het ontslagrecht inzichtelijk is gemaakt.

Corine de Jong bespreekt in de rubriek Opinie het maken van geluidsopnamen in een mediation. Het maken van geluidsopnamen past niet binnen de vertrouwelijkheid die kenmerkend is voor mediation. Nu dit niet bij wet of anderszins verboden is, zou het MfN-mediationcontract dienen te worden aangepast.

Daarnaast is er een interview met Willem van Rhenen, professor in de bevlogenheid. Van Rhenen legt uit hoe je als leidinggevende je medewerkers kunt motiveren. En wat werknemers kunnen doen om ambitieus te werk te gaan.

Verder in dit nummer:

  • De mediation van
  • Gaat het niet altijd om vertrouwen? door Jeannet de Zeeuw-Somer
  • Artikelen Medezeggenschapsmediation door Loe Sprengers
  • Specialisatie tot arbeidsmediator in de maak door Toos Bik
  • Ratings en arbeidsverhoudingen in Nederland door May-lisa de Laat
  • Bemiddeling via de Sociaal-Economische Raad door Astrid Zuidinga en Kim van der Hoeven
  • De transitievergoeding in mediation door Diederik Diercks
  • Mediation als mogelijkheid voor het ontslagdossier? door Eva Knipschild
  • Het nieuwe conflicthanteren door Nienke Wiersma
  • Interview Fokke Wijnstra: ‘Het echte platte is het nieuwe realisme’ met Janny Dierx Column De frietsnijder van de wetgever door Anita Regout Gehoorde klachten Hoe ver gaat zorgvuldigheid? Tuchtrechtspraak Nieuwe norm voor het niet-wijzigingsbeding door Aai Schaberg

Tijdschrift Conflicthantering ook online

Alle artikelen in TC kunt u ook online lezen. Via het onderdeel ‘login mediator’ rechts boven in op de homepage komt u als lid op het besloten ledengedeelte van onze website. Onder het tabje Inspiratie > Bibliotheek > Tijdschrift Conflicthantering staat de link naar de website van het tijdschrift. U bent dan meteen ook ingelogd op Tijdschriftconflicthantering.nl.

Volg Tijdschrift Conflicthantering op Twitter

Volg ook het Twitteraccount van het Tijdschrift Conflicthantering met het laatste nieuws voor en over mediation in Nederland via @TCMediationblad.

Interessant? Deel via social media!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.