Vacature penningmeester NMv

Vanwege het naderende einde van de tweede termijn van onze huidige penningmeester Arie Nennie ontstaat er per januari 2018 een vacature voor de functie van penningmeester in het bestuur van de NMv. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de NMv wil laten groeien en bloeien. Bent u die betrokken mediator die het vak een warm hart toedraagt, graag in gesprek gaat met collega-mediators over de kwaliteit van ons vak en heeft u ook bestuurlijke ervaring? Hebt u aantoonbare ervaring met financieel beheer en bestuur? Dan nodigen wij u van harte uit te reageren op deze afwisselende functie in het bestuur.

De organisatie

De NMv is de grootste landelijk beroepsvereniging voor mediators met een professioneel verenigingssecretariaat gevestigd in Rotterdam. Het secretariaat wordt aangestuurd door de verenigingsdirecteur die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het beleid en het bestuur ondersteunt. Daarnaast is er de Raad van Advies die het bestuur gevraagd en ongevraagd adviseert.

Rol binnen bestuur

Het bestuur is collegiaal. Wij werken samen op basis van overeenstemming, terwijl ieder bestuurslid verantwoordelijk is voor de eigen portefeuille. Het gaat om de functie van penningmeester met een eigen verantwoordelijkheid die wordt gedeeld met het bestuur. Administratief wordt de penningmeester ondersteund door de boekhouder en de accountant.

Tijdsbeslag en termijn

Gemiddeld 8 uur per week (flexibel in te zetten) met een piek in het voor- en het najaar en rond de ALV. De bestuurstermijn is drie jaar en kan worden verlengd met een nieuwe periode van drie jaar na goedkeuring van de ALV.

Expertise

• ervaren mediator
  • bestuurservaring
  • netwerker/verbinder
  • teamplayer, kritisch meebewegend, (ruime) ervaring als zelfstandig mediator
  • aantoonbare ervaring met financieel beheer en bestuur

Procedure

In september worden de selectiegesprekken gehouden met het bestuur en de directeur van de NMv. Na deze gesprekken selecteert het bestuur een of meer geschikte kandidaten. Zijn er meerdere geschikte kandidaten, dan worden deze kandidaten voorgedragen door het bestuur voor een verkiezing door de leden. Na selectie door het bestuur wordt de kandidaat voorgedragen aan de ALV. De eerstvolgende ALV staat op 8 november 2017.

Voor de functie van penningmeester is een verklaring omtrent gedrag (VOG) vereist, aan te vragen na selectie door het bestuur.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sheila Tolboom, verenigingsdirecteur NMv, via info@mediatorsvereniging.nl of het nummer 010 2012350, of met Arie Nennie, penningmeester NMv, via info@arienennie.nl of het nummer 06 44366397.

Wij nodigen u van harte uit te reageren op deze vacature. Graag ontvangen wij een motivatie en uw cv via info@mediatorsvereniging.nl. U kunt uw sollicitatie richten aan Sheila Tolboom.