Voorstellen nieuwe bestuursleden

Even nader kennismaken met nieuw bestuurslid Sandra Ploeg……

Waarschijnlijk komt voor een aantal leden mijn naam bekend voor, hetgeen helemaal klopt!

Twee jaar geleden heb ik mijn bestuursactiviteiten neergelegd in verband met een baan waarbij ik de toch best wel vele uurtjes bestuurswerk niet kon verenigen. Wel heb ik de laatste twee jaar bij de nieuwe ledenbijeenkomsten een rol gespeeld, dus de plezierige samenwerking met het bestuur was er nog zeker!

Nu werk ik als Senior Business Consultant bij organisatie advies bureau De Leeuw Consult in Nijkerk  en ben ik daar ook de dienst Business Mediation aan het opzetten. Een mooie combinatie met het bestuurswerk voor de NMv, waarbij het handig is dat ook MOS, het verenigingssecretariaat in Nijkerk zit.

Mijn achtergrond is organisatie advies werk, waarbij ik jarenlang als HR Manager heb gewerkt. Daarin merkte ik al snel dat arbeidsconflicten de samenwerking en daarmee het organisatieresultaat zodanig stagneerden dat ik vanuit mijn toenmalige rol workshops voor groepen medewerkers/afdelingen ontwikkelde en ook zelf gaf. Uitgangspunt daarbij was ‘hoe om te gaan met elkaar’ in good én bad times, met als onderlegger Daniel Ofman, de ontwikkelaar van de kernkwadranten. Hiermee had ik een instrument in handen waardoor ik preventief met conflicten op de werkvloer kon omgaan en het management daarin meenam. In die periode heb ik het effect ervaren van conflicthantering en is mijn passie voor mediation ontstaan. Bij Caleidoscoop heb ik in 2013 de opleiding tot registermediator afgerond. De laatste anderhalf jaar heb ik vooral als vrijwilliger met veel plezier met mijn voeten in de klei gestaan, naast mijn betaalde baan, als buurtbemiddelaar in Almere. Iets wat ik iedereen die mediator is, kan aanbevelen! Nu ik aan de slag ga als bestuurslid bij de NMv sluit ik deze activiteiten af, in de wetenschap dat ik met de bestuurcollega’s van de NMv een mooie taak mag gaan vervullen. Daar ben ik trots op en vanuit mijn verbindende rol zal ik mijn uiterste best doen bij te dragen aan een goede interactie met de leden van de NMv en met alle belanghebbende partijen die vanuit hun eigen rol bijdragen aan de NMv als professionele club.

Ik ben Julia Gerlach, getrouwd, 2 (volwassen) kinderen en woon in het mooie Drenthe.
Waarom stel ik mij voor? Omdat ik het gaaf vind om als bestuurslid van het NMv mee te werken en betrokken te zijn bij het vak van Mediation.

Tot 2016 heb ik in leidinggevende functies gewerkt en op een aantal plaatsen in het land teams begeleid tijdens reorganisaties. De kennis opgedaan tijdens mijn studie begeleidingskunde/supervisie, behaald in 2011, heb ik hierbij goed kunnen gebruiken. Voor mij was het heel logisch om vanuit deze ervaring de stap naar Mediator te maken. Op dit moment werk ik bij “Jules & Co” als Mediator en Begeleidingskundige. Beide vakken versterken elkaar zeer. Meer informatie is te lezen via LinkedIn of mijn website.

Mijn naam is Hans Bekkers. Als beleidsbemiddelaar faciliteer ik overheden, bedrijven en groepen burgers bij gezamenlijke projecten.

Als MfN-registermediator richt ik mij op geschillen in de ruimtelijke ordening en leefomgeving. Als trainer ben ik verbonden aan het CVC, Centrum voor Conflicthantering (www.cvc.nl) en Beleidsbemiddeling (www.beleidsbemiddeling.nl).
Naast bestuurslid VMO ben ik ook voorzitter van SMRO, Stichting mediations in Milieu en ruimtelijke Ordening en schreef ik mee aan het in 2017 verschenen boek: ‘Doorbreken van impasses, de praktijk van de leefomgevingsmediator’ (www.mediation-mro.nl).