Login mediator

Actie van de dag: open huis rond scheiding- en familiezaken

Tijdens de #mediationweekNL zetten we elke dag een activiteit van één van onze leden in het zonnetje. Vandaag: MVSB Advocaten in Aalten zet de deuren open voor mensen die vragen hebben rond scheiding- en familiezaken. Mediator Aniek Scharenborg vertelt.

Wat houdt jullie actie in?

“Normaal gesproken hebben we elke woensdag van 16 tot 17 uur een inloopspreekuur waar mensen met vragen over mediation kunnen binnenlopen. Voor de Week van de Mediation houden we open huis: tijdens kantoortijden is iedereen met vragen deze week welkom om aan te kloppen voor advies. Ook telefonisch, uiteraard.

We zijn bij MVSB Advocaten gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen en familiezaken. Dan gaat het bijvoorbeeld om ouders die een conflict hebben over afspraken rond de kinderen, denk aan een omgangsregeling of afspraken over kinderalimentatie waar ze samen niet uitkomen. Je merkt daarbij dat de eerste vragen die mensen hebben vaak heel praktisch van aard zijn. Dan willen mensen weten hoe het nu precies in z’n werk gaat, zo’n echtscheiding. Wat ze allemaal van te voren moeten regelen, hoe lang een traject doorgaans duurt, dat soort vragen. Wij kunnen ze daar goed in bijstaan.”

Wat is je belangrijkste tip voor mensen die met een conflict zitten?

“Stel je open voor de ander en ga het gesprek aan. Wat ik regelmatig zie is dat mensen zo hun eigen ideeën en hun eigen visie hebben op wat er allemaal gebeurt is en wat goed zou zijn voor de toekomst. Daarbij verliezen ze het gezamenlijk belang of het belang van de kinderen weleens uit het oog. Zodra je met elkaar in gesprek blijft en goed aan de ander kan uitleggen waarom jij bepaalde keuzes maakt of dingen wilt, scheelt dat een hoop. Het helpt je bij het inleven en krijgen van begrip, je komt dichter bij elkaar en van daaruit sneller tot oplossingen voor de toekomst.”

 

 

 

Interessant? Deel via social media!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Een moment geduld alstublieft, het zoeken kan enige tijd duren.