Terugblik bezoek CDRC Vienna

Terugblik bezoek CDRC Vienna

Door NMv Redactie

  • 4 min. leestijd
Willem Ruiterman, voorzitter NMv, sluit op zondag 7 juli 2024 zijn bezoek af aan CDRC (Consensual Dispute Resolution Competition) Vienna. Willem geeft een korte terugblik.

Allereerst wil ik Thomas John bedanken, die me uitnodigde om aanwezig te zijn en een speciaal programma voor mij had opgesteld. Dankzij hem kon ik deelnemen aan de netwerkrecepties en als assessor optreden tijdens de eerste competitieronde. 

De setting was prachtig: mediation teams van over de hele wereld streden om de eer en een prachtige trofee. Er waren in totaal zo’n 250 personen aanwezig, waaronder sponsors, vrijwilligers, studenten, experts, onderhandelaars en mediators. Het evenement vond plaats op de bovenverdieping van de rechtenfaculteit in Wenen, wat een indrukwekkende locatie was voor zo’n prestigieuze competitie.

De competitie zelf was een boeiende ervaring. Teams kwamen vanuit diverse achtergronden en landen, wat zorgde voor een rijke diversiteit aan perspectieven en strategieën. Het was inspirerend om te zien hoe de deelnemers hun kennis en vaardigheden inbrachten om complexe mediation vraagstukken op te lossen. De sfeer was zowel competitief als collegiaal, met een gemeenschappelijke passie voor verbinding en alternatieve geschillenbeslechting.

Als assessor had ik het voorrecht om de prestaties van de mediation teams te beoordelen. Dit gaf me een unieke kijk op hun denkprocessen en hun vermogen om onder druk te presteren. Het was indrukwekkend om te zien hoe grondig en innovatief de deelnemers te werk gingen. Deze ervaring heeft mijn waardering voor de jonge mediation talenten van vandaag aanzienlijk vergroot.

Daarnaast boden de netwerkrecepties een geweldige kans om in contact te komen met andere professionals uit verschillende hoeken van de mediation wereld. Het uitwisselen van ideeën en ervaringen met collega’s uit andere landen en disciplines was bijzonder verrijkend. Het opbouwen van deze professionele relaties en het delen van kennis draagt bij aan de versterking van de internationale mediation gemeenschap.

Kortom, het evenement in Wenen was niet alleen een platform voor competitie, maar ook een broedplaats voor samenwerking en leren. Het was een eer om deel uit te maken van deze dynamische en stimulerende omgeving. Mijn dank gaat opnieuw uit naar Thomas John en iedereen die betrokken was bij de organisatie van dit inspirerende evenement.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

newsletter image