Actueel

Bekijk hier het laatste nieuws, kennisartikelen, columns en de ledenvoordelen.

We houden onze website bezoekers graag op de hoogte over NMv evenementen, webinars, vergaderingen, en ander NMv en mediation nieuws. Artikelen uit onze nieuwsbrieven zijn hier ook terug te lezen. Als lid heb je de mogelijkheid je voordeel te doen met de ledenvoordelen, deze worden regelmatig aangevuld.

Digitaal te procederen in gemeenschappelijke verzoeken tot echtscheidingen Kennis

Digitaal te procederen in gemeenschappelijke verzoeken tot echtscheidingen

Voor advocaten is het vanaf vandaag mogelijk om digitaal te procederen in gemeenschappelijke verzoeken tot echtscheidingen via het beveiligde webportaal ‘Mijn Rechtspraak’.

5 min. leestijd
Hoorzitting Commissie evaluatie puntentoekenning gesubsidieerde rechtsbijstand Nieuws

Hoorzitting Commissie evaluatie puntentoekenning gesubsidieerde rechtsbijstand

Vandaag was de NMv uitgenodigd voor de hoorzitting Commissie evaluatie puntentoekenning gesubsidieerde rechtsbijstand (Commissie Van der Meer II). Wij willen onze dank uitspreken naar de Commissie voor de uitnodiging en de gelegenheid om de belangen van alle mediators en mediation in Nederland.....

2 min. leestijd
Inbreng Nederlandse Mediators vereniging (NMv) openbare consultatie Waarborgfunctie Algemene wet bestuursrecht (Awb) Kennis

Inbreng Nederlandse Mediators vereniging (NMv) openbare consultatie Waarborgfunctie Algemene wet bestuursrecht (Awb)

Er is door leden en bestuur hard gewerkt aan de NMv inbreng voor de openbare consultatie van een voorgenomen wet Versterking waarborgfunctie Algemene wet bestuursrecht (Awb)

25 min. leestijd
Trots op onze NMV vrijwilliger Carla Timmer Nieuws

Trots op onze NMV vrijwilliger Carla Timmer

De Nederlandse Mediators vereniging werkt samen met diverse vrijwilligers die elk hun expertise inzetten voor de NMv. Daarop zijn we trots. In onze nieuwe rubriek ´Trots op onze vrijwilligers´ leer je ze beter kennen. Dit keer stelt Carla Timmer zich voor van; Need2Talk.

4 min. leestijd
FORDEC Column

FORDEC

Als piloot leerde ik alles over stabiliteit. Van groot belang in de luchtvaart, en ook in alles wat wij in ons dagelijks leven doen. Positieve stabiliteit betekent dat het terzake beschouwde lichaam, door verstoring verplaatst, steeds weer terugkeert naar de oude positie van waaruit het vertrok.

5 min. leestijd
Tijdschrift Conflicthantering digitaal Nieuws

Tijdschrift Conflicthantering digitaal

Leden kunnen nu, als je ingelogd bent, de TC edities van 2022, 2023 en TC 1 2024 met het thema rouw digitaal inzien. Om de edities van TC te kunnen inzien moet je inloggen via mijn.mediatorsvereniging.nl. Ben je ingelogd ga dan naar "voor leden" en kies voor Tijdschrift Conflicthantering digitaal.

2 min. leestijd
Activiteiten Bestuur NMv Nieuws

Activiteiten Bestuur NMv

Wat doen de bestuurders van de NMv zoal voor onze vereniging? In onze nieuwsbrieven gaat het bestuur jullie maandelijks op de hoogte houden waar wij mee bezig zijn. In deze nieuwbrief een opsomming. O.a. de mediation-wet en het voornemen van demissionair minister Weerwind m.b.t. het één register.

8 min. leestijd
Mediation komt in het bestuursrecht Kennis

Mediation komt in het bestuursrecht

Mediation is de afgelopen jaren, naast rechtspraak, een staande en gewaardeerde praktijk geworden. De noodzaak en urgentie voor een brede inbedding in het systeem van rechtsbescherming ziet de wetgever inmiddels ook: een meer responsieve overheid die oog heeft voor de menselijke maat......

10 min. leestijd
usps image

Wordt nu lid en ontvang ook vele voordelen

Voordelen
  • Collectieve belangenbehartiging, promotie en netwerken
  • Gratis abonnement Tijdschrift Conflicthantering
  • Korting op verzekeringen
  • Voordelige vergader- en spreekruimte
  • Uitgave Nederlandse Mediation
Lid worden
Oproep NMv Vakgroep Herstelrecht Kennis

Oproep NMv Vakgroep Herstelrecht

Oproep: NMv leden gezocht met kennis van herstelrecht Herstelrecht en herstelgericht werken zijn in ontwikkeling. De NMv wil graag weten welke NMv-mediators ervaring of interesse hebben in herstelgericht werken, herstelbemiddeling, herstelcirkels en/of Mediation in Strafzaken.

2 min. leestijd
Enquête: JOUW MENING IS VOOR HET BESTUUR VAN TOEGEVOEGDE WAARDE Nieuws

Enquête: JOUW MENING IS VOOR HET BESTUUR VAN TOEGEVOEGDE WAARDE

De actieve betrokkenheid van leden is belangrijk binnen de NMv. Het bestuur wil transparant zijn in haar handelen en continu peilen of we binnen de lijnen van onze ledenopdracht blijven. Die opdracht staat vanaf de dag van oprichting van de NMv verwoord in onze statuten.

5 min. leestijd
Kleur bekennen en toch neutraal zijn Column

Kleur bekennen en toch neutraal zijn

Kan ik blij worden van het schrijven van een column? Zeker! Want er zijn zoveel positieve zaken te melden. Ik val maar gelijk met de deur in huis. Van nieuwe website tot vakgroepen, van samenwerkingen tot aan interssante oproepen aan de leden. Ik wens je, namens het NMv-bestuur, veel leesplezier

4 min. leestijd
Gratis vindbaar op www.vindeenmediator.nl Ledenvoordelen

Gratis vindbaar op www.vindeenmediator.nl

Vindeenmediator.nl is een initiatief van de Nederlandse Mediators vereniging (NMv). Op vindeenmediator.nl zijn meer dan 950 professionele NMv mediators te vinden met hun specifieke expertises. NMv mediators zijn vindbaar door te zoeken op postcode, plaatsnaam of expertise.

4 min. leestijd
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

newsletter image