Actueel

Bekijk hier het laatste nieuws, kennisartikelen, columns en de ledenvoordelen.

We houden onze website bezoekers graag op de hoogte over NMv evenementen, webinars, vergaderingen, en ander NMv en mediation nieuws. Artikelen uit onze nieuwsbrieven zijn hier ook terug te lezen. Als lid heb je de mogelijkheid je voordeel te doen met de ledenvoordelen, deze worden regelmatig aangevuld.

Contrast Column

Contrast

Hoe mooi zou het zijn als mediators in staat zouden zijn om die contrasten nog beter met elkaar te verbinden? En respect weten op te bouwen voor een ander gezichtspunt dat misschien wel in schril contrast staat met het eigen perspectief?

5 min. leestijd
Taalkampioen én conflictliefhebbers gezocht | Vacature redactie TC Nieuws

Taalkampioen én conflictliefhebbers gezocht | Vacature redactie TC

De redactie van het Tijdschrift Conflicthantering zoekt taalkampioenen én conflictliefhebbers. Check hier hun vacature voor de redactie Tijdschrift Conflicthantering.

4 min. leestijd
Mediation als methode om menselijke kracht in de politiek te versterken Nieuws

Mediation als methode om menselijke kracht in de politiek te versterken

In 2022 stelde het Nederlandse kabinet de oud-politicus Johan Remkes aan om over de toekomst van de Nederlandse landbouw, in het bijzonder over de stikstofkwestie, gesprekken te leiden tussen het kabinet en vertegenwoordigers van onder andere de landbouwsector en natuur- en milieuorganisaties.

4 min. leestijd
Terugblik bezoek CDRC Vienna Nieuws

Terugblik bezoek CDRC Vienna

Willem Ruiterman, voorzitter NMv, sluit op zondag 7 juli 2024 zijn bezoek af aan CDRC (Consensual Dispute Resolution Competition) Vienna. Willem geeft een korte terugblik.

4 min. leestijd
Jaarverslag NMv 2023 Nieuws

Jaarverslag NMv 2023

Het jaarverslag 2023 van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) is beschikbaar voor leden op hun officiële website. Het verslag biedt een uitgebreid overzicht van de activiteiten en prestaties van de vereniging in het afgelopen jaar.

2 min. leestijd
Digitaal te procederen in gemeenschappelijke verzoeken tot echtscheidingen Kennis

Digitaal te procederen in gemeenschappelijke verzoeken tot echtscheidingen

Voor advocaten is het vanaf vandaag mogelijk om digitaal te procederen in gemeenschappelijke verzoeken tot echtscheidingen via het beveiligde webportaal ‘Mijn Rechtspraak’.

5 min. leestijd
Hoorzitting (10 juni) Commissie evaluatie puntentoekenning gesubsidieerde rechtsbijstand Nieuws

Hoorzitting (10 juni) Commissie evaluatie puntentoekenning gesubsidieerde rechtsbijstand

Op 10 juni was NMv uitgenodigd voor de hoorzitting Commissie evaluatie puntentoekenning gesubsidieerde rechtsbijstand (Commissie Van der Meer II). Wij willen onze dank uitspreken naar de Commissie voor de uitnodiging en de gelegenheid om de belangen van alle mediators en mediation in Nederland.....

2 min. leestijd
Inbreng Nederlandse Mediators vereniging (NMv) openbare consultatie Waarborgfunctie Algemene wet bestuursrecht (Awb) Kennis

Inbreng Nederlandse Mediators vereniging (NMv) openbare consultatie Waarborgfunctie Algemene wet bestuursrecht (Awb)

Er is door leden en bestuur hard gewerkt aan de NMv inbreng voor de openbare consultatie van een voorgenomen wet Versterking waarborgfunctie Algemene wet bestuursrecht (Awb)

25 min. leestijd
usps image

Wordt nu lid en ontvang ook vele voordelen

Voordelen
  • Collectieve belangenbehartiging, promotie en netwerken
  • Gratis abonnement Tijdschrift Conflicthantering
  • Korting op verzekeringen
  • Voordelige vergader- en spreekruimte
  • Uitgave Nederlandse Mediation
Lid worden
Trots op onze NMV vrijwilliger Carla Timmer Nieuws

Trots op onze NMV vrijwilliger Carla Timmer

De Nederlandse Mediators vereniging werkt samen met diverse vrijwilligers die elk hun expertise inzetten voor de NMv. Daarop zijn we trots. In onze nieuwe rubriek ´Trots op onze vrijwilligers´ leer je ze beter kennen. Dit keer stelt Carla Timmer zich voor van; Need2Talk.

4 min. leestijd
FORDEC Column

FORDEC

Als piloot leerde ik alles over stabiliteit. Van groot belang in de luchtvaart, en ook in alles wat wij in ons dagelijks leven doen. Positieve stabiliteit betekent dat het terzake beschouwde lichaam, door verstoring verplaatst, steeds weer terugkeert naar de oude positie van waaruit het vertrok.

5 min. leestijd
Tijdschrift Conflicthantering digitaal Nieuws

Tijdschrift Conflicthantering digitaal

Leden kunnen nu, als je ingelogd bent, de TC edities van 2022, 2023 en TC 1 2024 met het thema rouw digitaal inzien. Om de edities van TC te kunnen inzien moet je inloggen via mijn.mediatorsvereniging.nl. Ben je ingelogd ga dan naar "voor leden" en kies voor Tijdschrift Conflicthantering digitaal.

2 min. leestijd
Activiteiten Bestuur NMv Nieuws

Activiteiten Bestuur NMv

Wat doen de bestuurders van de NMv zoal voor onze vereniging? In onze nieuwsbrieven gaat het bestuur jullie maandelijks op de hoogte houden waar wij mee bezig zijn. In deze nieuwbrief een opsomming. O.a. de mediation-wet en het voornemen van demissionair minister Weerwind m.b.t. het één register.

8 min. leestijd
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

newsletter image