De NMv en haar dynamiek

De NMv en haar dynamiek

Door Willem Ruiterman

  • 7 min. leestijd
Eens even kijken wat er tot nu toe dit jaar is gebeurd. In de afgelopen anderhalve maand was jullie bestuur, bestaande uit ondergetekende, Gjalt Schippers, Hans Bekkers en Aad van Dam, bezig met vrijwilligers, netwerk en overleggen binnen het bestuur, automatisering ............

Eens even kijken wat er tot nu toe dit jaar is gebeurd. In de afgelopen anderhalve maand was jullie bestuur, bestaande uit ondergetekende, Gjalt Schippers, Hans Bekkers en Aad van Dam, bezig met: vrijwilligers, netwerk en overleggen binnen het bestuur, automatisering (yes! de nieuwe website komt er aan), Divosa, politiek, ambtelijke contacten overheid breed, alle registers, overleg met opleiders, het peer mediation project en nog zoveel meer. We proberen een deel van die events te benoemen op de nieuwe pagina NMv en de Politiek. Dat doen we om je nog meer te betrekken bij jouw belang-en-vereniging. Want dat ben jij, dat zijn wij!

Onze nieuwe koers wordt meer en meer zichtbaar. Een koers met een duidelijk doel. Een financieel gezonde vereniging. Een vereniging die de (statutaire) belangen van haar leden daadkrachtig vertegenwoordigt en een brug maakt, én onderhoudt, tussen de mediators, verwijzers, hulpzoekenden en overheid.

Terugkijken?

Heel kort dan. In 2023 zijn er veel activiteiten geweest waar de leden bij betrokken waren. De webinars, de netwerkbijeenkomsten, de algemene leden vergaderingen, week van de mediation, de mediation award, de nieuwe partnerleden en onze vrijwilligers. Het door de overheid beoogde één register bezorgd het bestuur veel werk en dynamiek. Inspanningen die haar vruchten beginnen af te werpen. Positieve gesprekken met het ministerie. Met de vFAS, MfN en ADR. Gesprekken die met regelmaat plaatsvinden en resulteren in een daadkrachtig overleg en belangenvertegenwoordiging voor onze leden naar de politiek. Wij doen dat zonder te kijken bij welk van de registers onze leden aangesloten zijn. Want alleen zo kunnen wij dé neutrale belangenvereniging zijn voor onze leden én partnerleden.

Wat snelle feiten:

  • Kostenbesparingen: onze kosten zijn in  2023 gedaald met 15% ten opzichte van 2022.
  • Socials: Het aantal LinkedIn volgers is in het afgelopen jaar gegroeid met 18%
  • Web: sinds november 2022 zijn er 19% meer mediators vindbaar op Vindeenmediator.nl.
  • Opleidingen PE: De gratis webinars worden bezocht door soms wel meer dan 100 bezoekers
  • Tijdschrift Conflicthantering, wordt in toenemende mate gewaardeerd door onze (partner) leden maar ook door niet leden.

Tja en wat nu?

Registers beleven spannende tijden vanwege de voorgenomen één register vorm. Het hoe wie waar en wat geeft veel onduidelijkheid. De NMv staat naast de registers en biedt iedere speler, politiek en registers een platform om het gesprek te faciliteren en bij te dragen om dit proces in goede banen te leiden.

En dan naar de afdelingen en partnerleden

Wij doen een oproep aan al onze leden nog eens goed naar hun mediationspecialisme te kijken. Jouw specialisme is van belang bij de afdelingsindeling. Op basis hiervan zullen uiteindelijk diensten en termen worden geformuleerd. In de volgende nieuwsbrief gaan we de nieuwe website aankondigen waarin hiertoe een grote stap wordt gezet.

Ben je partnerlid en heb je nog niet van je laten horen?

Geef ons een handreiking door het aanvragen van een extra TC voor een collega. Een hint voor een actie en of kom gewoon langs in ons Netwerk Cafe! In het Netwerk Cafe dat een keer per maand wordt georganiseerd treffen verwijzers en mediators elkaar via Zoom. Onder leiding van een bestuurslid wordt een onderwerp behandeld waarin eenieder door zijn/haar inbreng kennis deelt en leert van elkaars ervaring.

En in deze nieuwsbrief?

Echtscheidingscongres, Mediationcompetitie, Lezersonderzoek en nog veel meer! Scroll ‘m door en lees de artikelen die je aanspreken!

Collegiale groet,

Willem

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

newsletter image