Bemiddelingsclausule
Thematafel Bemiddelingsclausule
NMv heeft het initiatief genomen om (in samenwerking met Manifest; stappen in conflictbemiddeling) een thematafel te organiseren waarin iedereen kan aanhaken om te werken aan een onderwerp. Deze dialoogtafel heeft inmiddels een aantal mooie stappen gezet, waaronder de Wikipediapagina bemiddelingsclausule.
De NMv is één van de drijvende krachten achter het Manifest en de beweging Stappen in Conflictbemiddeling. Binnen dit mooie initiatief heeft de NMv de Thematafel Bemiddelingsclausule voorgezeten. Samen met een enthousiaste groep mensen is daar het eerste resultaat uit gekomen: een nieuwe pagina op Wikipedia, geheel gericht op de bemiddelingsclausule.
Door deze duidelijke uitleg over het doel, de mogelijkheden en de voordelen van het gebruik van een bemiddelingsclausule op Wikipedia te plaatsen wordt de clausule ván iedereen en vóór iedereen. Er zit geen commerciële boodschap achter en wij willen dan ook eenieder aansporen en uitnodigen om te kijken hoe en waar deze clausule kan worden ingezet. Bij jouw organisatie, bij jouw klanten, in elke overeenkomst en besluit kan en mag een bemiddelingsclausule worden opgenomen.
Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar info@mediatorsvereniging.nl
Bemiddelingsclausule!
Word ook ambassadeur van de bemiddelingsclausule!
Wij vragen alle mediators te kijken naar de mogelijkheid om de bemiddelingsclausule binnen zijn of haar werkgebied op te nemen in zo veel mogelijk overeenkomsten. Voorbeelden van toepassingen vind je ook op de Wikipedia-pagina.
Het Thematafel ‘Bemiddelingsclausule’ (als onderdeel van Stappen in Conflictbemiddeling en het manifest, met de NMv als tafelhoofd) heeft het artikel op Wikipedia geplaatst. Deze clausule biedt een uitstekend startpunt om conflicten en mediation een vaste plek te geven binnen elke organisatie. Lees hier het hele artikel.
Wij vragen alle mediators te kijken naar de mogelijkheid om de clausule binnen zijn of haar werkgebied op te nemen in zo veel mogelijk overeenkomsten. Voorbeelden van toepassingen vind je ook op de Wikipedia-pagina.
Ben jij actief binnen een organisatie die de clausule al adviseert of opneemt in haar eigen contracten? Laat het ons weten, zodat we de naam van de organisatie aan de Wikipedia-pagina en de website kunnen toevoegen. Samen maken we het verschil. Hoe meer organisaties openbaar uitspreken het gebruik van de clausule te adviseren of zelf al toepassen, hoe groter de impact.
Meer weten over de bemiddelingsclausule? Neem dan contact op via info@mediatorsvereniging.nl