Jong geleerd is oud gedaan´

Jong geleerd is oud gedaan´

Door Annatascha Udinga

  • 3 min. leestijd
De NMv en de vakgroep NMv Onderwijs hebben als missie om Nederland een beetje conflictvaardiger te maken. Dit begint al op school. Op diverse scholen zijn er peermediators die bemiddelen tussen leerlingen maar ook tussen een leerling en een leraar. Deze jongeren zijn de toekomstige mediators.
full image

De NMv ende vakgroep NMv Onderwijs hebben als missie om Nederland een beetje conflictvaardiger te maken. Dit begint al op school. Op diverse scholen zijn er peermediators die bemiddelen tussen leerlingen maar ook tussen een leerling en een leraar. Deze jongeren zijn de toekomstige mediators. Wij laten ons door hen inspireren en andersom.

Waar staat Jong NMv voor?

Jong NMv is een groep jonge mediators die al gestart zijn op school om te bemiddelen tussen conflicten. Dit zijn leerlingen in de bovenbouw van de basisschool en leerlingen van VO scholen en bemiddelen tussen leerlingen maar ook tussen een leerling en een leraar. Ze worden ook wel peermediators genoemd. Klik hier voor meer informatie over peermediation.

Waarom zouden we dit op school moeten aanpakken?

Omgaan met conflicten start met het spelen op het schoolplein. Met het spelen kom je vanzelf in aanraking met enige vorm van conflict. Het is dus niet zo gek om dit te leren op school.

Ontwikkelingen
Het vak Burgerschap: scholen dienen actief burgerschap en sociale cohesie bevorderen in hun curriculum. Klik hier voor meer informatie.
Lesbrief: scholen kunnen deze lesbrief gratis aanvragen via het mailadres sandra@betaonderwijsopmaat.nl
Ook gaan we webinars en interactieve bijeenkomsten organiseren.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

newsletter image